Top 10 Best Work Boots in 2020

Best Work Boots – Every year, more and more work boots are produced, each with their special unique features and composite materials that totally change the way they defend your feet, handle various types of ground, and work under different amounts of stress. In fact, there are so many different boot materials, styles, and brands that it can be hard to know where to start looking, particularly if you want something that can handle a niche situation perfectly. When it comes to searching the best work boots on the store, you might be in for a long search.

View the Top 10 Best Work Boots in 2020, Below.

MODEL NAME WHY WE LIKE IT

1. Timberland PRO Men’s 6″ Pit Boss Steel-Toe

 

Timberland PRO Men’s 6″ Pit Boss Steel-Toe

  • Very durable and protective.
  • Padded collars for excellent comfort.
  • Antimicrobial insoles, Odor-resistant.
  • Built-in nylon plates for excellent support and shock absorption.
  • Slip-resistant design that can also withstand oil and wet weather.
  • Material: Leather and Synthetic.
  • Sole: Rubber Outsole, Synthetic Midsole.
  • Steel-Toe: Yes.
  • PRICE: $84.89 – $135.00

2. Thorogood Men’s American Heritage 6″ Moc Toe

 

Thorogood Men’s American Heritage 6″ Moc Toe

  • Removable insole for greater customization.
  • Slip-resistant outsole.
  • Constructed to resist bad weather.
  • Offers excellent shock absorption.
  • Designed to be breathable.
  • Material: Full-grain Leather and Synthetic.
  • Sole: Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $209.95 – $343.35

3. Caterpillar Men’s Second Shift Steel Toe Work Boot

 

Caterpillar Men’s Second Shift Steel Toe Work Boot

  • Durable, Rugged, and professional design.
  • Moisture-wicking and odour-killing interior.
  • Oil-resistant outsole design.
  • Easy to lace up.
  • Padded in key areas for better comfort.
  • Material: Nubuck Leather and Synthetic.
  • Sole: Synthetic Sole.
  • Steel-Toe: Yes.
  • PRICE:  $71.96 – $119.00

4. Timberland Men’s White Ledge Mid Waterproof Ankle Boot

 

Timberland Men’s White Ledge Mid Waterproof Ankle Boot

  • Stable, flat heel design for better traction.
  • Made with protective leather.
  • Comfortable mesh interior.
  • Tough gum rubber sole.
  • Wide opening circumference for better ease of use.
  • Material: Leather and Mesh.
  • Sole: Gum Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $79.55 – $169.99

5. Carhartt Men’s 6-Inch Waterproof Work Boot

 

Carhartt Men’s 6-Inch Waterproof Work Boot

  • Water-resistant exterior.
  • Slip-resistant outsole.
  • Perfect for outdoor use.
  • Built-in supportive membrane feature.
  • Classic work boot design that’s easy to use.
  • Material: Leather and Synthetic.
  • Sole: Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $127.49 – $150.99

6. Caterpillar Men’s Revolver Pull-On Soft Toe Boot

 

Caterpillar Men’s Revolver Pull-On Soft Toe Boot

  • Durable construction.
  • Oil and slip-resistant.
  • Pull-on tabs for easier use.
  • Very simple design that can work almost anywhere.
  • Steel shank offers improved support.
  • Material: Full-grain Leather.
  • Sole: Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $93.97 – $131.00

7. Wolverine Men’s Overpass 6″ Composite Toe

Wolverine Men’s Overpass 6″ Composite Toe

  • Offers great all-day comfort.
  • Special safety toes for improved protection.
  • Flexible construction.
  • Removable insole for custom comfort.
  • Resistant to water, slips, oil, and abrasion.
  • Material: Leather and Textile.
  • Sole: Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No, Composite Toes.
  • PRICE: $109.07 – $169.95

8. ARIAT Men’s Sport Patriot Western Boot

ARIAT Men’s Sport Patriot Western Boot

  • Unique visual design.
  • Western-style raised heel block.
  • Duratread gum rubber outsole.
  • Made with a mixture of leather and synthetic materials.
  • Material: Leather and Synthetic.
  • Sole: Gum Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $88.00 – $173.87

9. Irish Setter Men’s 6″ 83605 Work Boot

Irish Setter Men’s 6″ 83605 Work Boot

  • EVA outsole for improved traction.
  • Naturally comfortable on your feet.
  • Water-resistant.
  • It can resist high heat without melting or catching fire.
  • Comfortable and protective leather exterior.
  • Material: Leather.
  • Sole: EVA Sole.
  • Steel-Toe: No.
  • PRICE: $129.95 – $241.43

10 Carhartt Men’s Ruggedflex Safety Toe Work Boot

Carhartt Men’s Ruggedflex Safety Toe Work Boot 

  • Designed to be durable, flexible, and easy to wear.
  • Outsole made of durable rubber.
  • Resistant to most common hazards.
  • Offers better protection above the ankle.
  • Built-in composite safety toe.
  • Material: Leather.
  • Sole: Rubber Sole.
  • Steel-Toe: No, Composite Toes.
  • PRICE: $127.99 – $169.99

We hope you liked our article on “Top 10 Best Work Boots in 2020”, if so, please share it. Thanks for visiting our site.

Leave a comment